Reglementatorii spun că nu există o inflație masivă în China

- Feb 17, 2020-

Reglementatorii spun că nu există o inflație masivă în China

Câțiva autorități de reglementare au declarat la o conferință de presă a mecanismului comun de prevenire și control al Consiliului pentru noua infecție cu coronavirus și epidemia de pneumonie că condițiile necesare pentru menținerea unei politici monetare solide nu s-au schimbat, iar China nu va experimenta o inflație la scară largă. . În același timp, ar trebui să se acorde atenție cuvenită impactului obiectiv al epidemiei, iar toleranța pentru supravegherea neperformantă a împrumutului să fie crescută în mod corespunzător. În plus, situația balanței de plăți nu va fi ușor schimbată din cauza efectelor pe termen scurt, cum ar fi situația epidemică. În viitor, balanța de plăți a Chinei va avea în continuare o bază și condiții pentru a continua soldul de bază.


image Îmbunătățirea corectă a toleranței de reglementare a creditelor neperformante.

În ceea ce privește presiunea inflaționistă, Fan Yifei, viceguvernatorul Băncii Populare Chineze, a declarat că acum că reluarea lucrărilor și a producției este încă necesară, atât partea cererii, cât și alte aspecte au adus o anumită presiune asupra stabilității prețurilor. "Dar premisa menținerii unei politici monetare solide nu s-a schimbat. Se vor lua măsuri pentru a ajusta aceste probleme în timp util. Cred că China nu va experimenta niciodată o inflație la scară largă."


Liang Tao, vicepreședinte al Comisiei de reglementare a băncilor și asigurărilor din China, a declarat că, în calitate de autoritate de supraveghere, CBRC va adopta o abordare realistă a băncilor din zonele afectate de epidemie, va ține cont pe deplin de impactul obiectiv al epidemiei și în mod corespunzător crește toleranța de reglementare pentru îndeplinirea obiectivelor de reglementare. Oferiți o anumită perioadă de grație sau faceți câteva aranjamente flexibile cu privire la măsurile de reglementare.


Fan Yifei a spus că următorul pas este ajustarea toleranței creditelor neperformante ale băncilor comerciale sau efectuarea unor ajustări. Cred că prin eforturi, problema împrumuturilor neperformante va fi rezolvată în mod corespunzător. În general, proporția de împrumuturi neperformante în China este scăzută și există un spațiu mare de ajustare. Cred că putem face față corect acestei probleme.

image

Qi Liangtao a spus că următorul pas va fi creșterea protecției creditului și a investițiilor în reluarea producției în domenii cheie. Îndrumă instituțiile financiare să sporească în continuare sprijinul creditelor pentru întreprinderi pentru reluarea muncii și a producției, creșterea suplimentară a proporției creditelor de credit corporatiste și împrumuturilor pe termen mediu și lung și menținerea costurilor de finanțare la un nivel rezonabil. În ceea ce privește cerințele de capital pentru achiziționarea de materii prime și echipamente cu care se pot confrunta întreprinderile la reluarea producției și la repornirea producției, este rezonabil să crești suportul pentru împrumut pentru capitalul de lucru. Pentru a ghida instituțiile să joace rolul de baston pentru evaluarea performanței, luați în considerare modalități adecvate de a susține producția reluată și reluată a unor domenii cheie precum producția, întreprinderile mici și micro și întreprinderile private în sistemul de indicii de evaluare sau să ajustați în mod rezonabil greutatea evaluării pentru a stimula piețele de desfacere de iarbă și prima linie Motivarea oamenilor de afaceri.


Balanța balanței de plăți și soldul de bază continuu


Vorbind despre așteptările balanței de plăți, Xuan Changneng, directorul adjunct al Administrației de Stat a Schimbului Exterior, a declarat că, în ultimii ani, balanța de plăți a Chinei a menținut un echilibru de bază, reflectând optimizarea rațională a nivelului economic profund structura și efectele aderării Chinei la reformă și deschidere. Situația balanței de plăți nu se va schimba ușor din cauza efectelor pe termen scurt, cum ar fi noua epidemie de pneumonie coroană.


"Impactul epidemiei este temporar și limitat. În viitor, balanța de plăți internațională a Chinei va avea încă o bază și condiții pentru a continua echilibrul de bază." Xuan Changneng a subliniat că, în primul rând, contul curent este de așteptat să mențină un excedent mic. Lanțul industriei de fabricație din China este complet, transformarea și modernizarea se accelerează, iar competitivitatea internațională a produselor conexe este încă puternică; Structura de investiții de peste mări a Chinei a continuat să se optimizeze, veniturile din investiții străine au crescut și se preconizează că veniturile din investiții se vor îmbunătăți treptat. image


În al doilea rând, fluxurile de capital transfrontaliere din China se vor baza în continuare pe operațiuni stabile. Impactul pe termen scurt al epidemiei nu va schimba fundamentele dezvoltării economice a Chinei pe termen lung, bună și de înaltă calitate. Se preconizează că investițiile directe vor avea în continuare un excedent; gradul de deschidere financiară va crește constant și va fi mai atractiv pentru investitorii străini, ceea ce va ajuta la păstrarea fondurilor în cadrul investițiilor în valori mobiliare. Flux net; în ultimii ani, flotarea în două direcții a cursului de schimb RMB a jucat un rol în cultivarea așteptărilor raționale ale pieței, iar tranzacțiile valutare ale întreprinderilor chineze, persoane fizice și alte entități ale pieței au devenit mai raționale.


Xuan Changneng a spus că, în general, într-un mediu extern complex și în schimbare, balanța internațională de plăți a Chinei poate atinge echilibrul de bază, ceea ce reflectă puternica adaptabilitate a sistemului financiar și arată, de asemenea, că baza echilibrului intern și extern și a stabilității noastre economia este stabilă. În viitor, avem capacitatea și încrederea de a face față impactului diverși factori de perturbație internă și externă și de a menține echilibrul de bază și stabilitatea balanței de plăți internaționale.